NAAR IKEA

2019

“NAAR IKEA bevestigt andermaal dat Graven vooral als acteursregisseur uitblinkt, en ook dat de manier waarop ze speelt met publieksbenadering een gelaagde intimiteit teweeg kan brengen – ze laat haar acteurs vaak via het publiek spreken, wat de toeschouwers medeplichtig maakt.”

– theaterkrant.nl

Naar Ikea is een romantische horror over mannen en vrouwen, donker en licht. Een live poging los te komen van oude rolpatronen, verwachtingen, fnuikende onzekerheid en jaloezie. En ondertussen dendert de trein die levenservaring heet in volle vaart langs. De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles, maar maken van alles het beste. Toch?

“Soms komt de buitenwereld even bij ze binnen en kan het gesprek over IKEA of over toerisme gaan en is er plek voor muziek. Maar vaker verdwalen ze in het duister van hun eigen brein. De Jong en Nieuwerf weten dit op een geweldige manier vorm te geven: zij wispelturig en ongrijpbaar, hij rustiger maar twijfelend.”

– de Volkskrant

ri·tu·eel

(het; o; meervoud: rituelen)

  1. de intiemste vorm van een theatrale ervaringritueel op maat

Een liefdesrelatie kan veel vreugde en voldoening schenken, maar ook voor groot verdriet en vertwijfeling zorgen. Ik heb ervaring met beide kanten van het spectrum en kan zowel een relatieviering als een relatieafscheid creëren op maat. Samen met jou of jullie kijk ik naar de specifieke persoonlijke behoeften voor een fantasievolle viering van de relatie of de verwerking van een relatiebreuk.

verder ontdekken?