K.U.S. _ een verzoeningsritueel

2022

“Erg prikkelend! Het hangt tussen van alles in: een sacrale bijeenkomst, een spel, een kijken naar spel (voorstelling) misschien zelfs een ietwat theatrale workshop? Heb ook geraakt zitten luisteren naar de teksten en mij op een goeie manier ongemakkelijk neergezet gevoeld; op een stoel tegenover de ander.”

K.U.S. biedt een vrijplaats om te verzoenen, verlichten, verzachten, verstillen, vertrouwen, vergeven, verbeelden, verzuchten, verkwikken, verbranden, versterken, verankeren, verwonderen, verwarmen, voeden en verteren.

publieksreacties

“Spannend om actief meegenomen te worden met zo’n grote groep met vreemde mensen. Ik ben onder de indruk van de diepte en de nawerking. Ik ben onder de indruk van het ritueel en de uitvoering. De timing, de indringendheid, de eenvoud, de kracht van de eenvoud.

Verzoening…je kunt je echt met alles verzoenen…het wordt er zacht van, je hart komt er bij, zonder dat je afdoet aan de inhoud. Het mag blijven bestaan, het mag blijven, hoeft niet weg of opgelost te worden.”

– bezoeker K.U.S._een verzoeningsritueel

ri·tu·eel

(het; o; meervoud: rituelen)

  1. de intiemste vorm van een theatrale ervaringritueel op maat

Een op maat gemaakt ritueel om je te verzoenen met een individueel of universeel thema.
Onderwerpen waarmee mensen zich tijdens de theaterversie o.a. verzoenden: moeders, vaders, broers, zussen, de klimaatcrisis, ouderdom, onuitstaanbare collega’s, verloren vriendschap, de tijd, tinnitus en meer.   

Een verzoening op maat kan één op één worden uitgevoerd, maar ook met meerdere personen die zich aangetrokken voelen tot deze thematiek en met mensen of groepen die graag met elkaar iets willen verzoenen.

verder ontdekken?